İftar sofranızda farklı bir yemek arıyorsanız bu tarif tam aradığınız tarif… Azerbaycan’ın en meşhur yemeklerinden biri olan Dovga çorbası sofranızda farklı bir lezzet sunacak…
Yayınlanma: 22.03.2024 – 13.29
Abo Ol
İftar sofrasında hep aynı yemekleri yapmaktan sıkılanlar için çeşitli alternatifler sunuyoruz. Azerbaycan’ın en meşhur mezelerinden biri olan Dovga çorbası da buna bir örnektir. İşte, Dovga çorbası enfes lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak…
DOVGA ÇORBA TARİFİ
Malzemeler
- 1 demet pancar
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- yarım demet nane
- Yarım demet taze kişniş
- 80 gram pirinç
- 125 gram nohut (haşlanmış)
- yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- tuz
yapı
- Tavaya pirinci, suyu ve pazı saplarını ekleyip kaynatın.
- Pirinç ve pazı sapları pişmeye başlayınca pazıyı ekleyip karıştırın.
- Nane, kişniş, dereotu ve maydanozu ince ince kıyıp karışıma ekleyin.
- Sıcak suyu ekledikten sonra nohutları, tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin.
- Bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı karıştırın.
- Bir kepçe çorbayı ekleyip yoğurtlu karışımı ısıtın.
- Daha sonra yavaş yavaş bu karışımı çorbaya ekleyip karıştırın.
- Çorbayı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.