Hazır pidelerden yapılan bu pratik tatlı, başlı başına harika bir kahvaltı seçeneği ve tüm ailenin favorisi olacak. Bir yandan kolay hazırlanışı sayesinde zamandan tasarruf sağlarken, diğer yandan enfes tadıyla damaklara keyif katıyor. Üstelik iç harcın malzemelerini damak tadınıza göre çeşitlendirerek her seferinde farklı bir lezzet deneyimleyebilirsiniz. Yoğun sabahlarınızda bu pastane kurtarıcınız olacak. Kuyu, Pratik ve lezzetli bir Pazar kahvaltısı olan bu tarif nasıl hazırlanır? İşte Tavada kızartılmış pide hamuru tarifi…
PAN LAVAŞ BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 su bardağı haşlanmış mısır
her biri 1 biber
14 dilim salam
3 yıkama
3 yumurta
4-5 adet kiraz domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
TAVADA LAVAŞ MAKARNA NASIL YAPILIR
Yumurtaları bir kaseye kırıp bir tutam tuz ve karabiberle iyice çırpın.
Malzemeleri doğrayın.
Tereyağını yapışmaz bir tavaya koyun ve tavanın dibinde birkaç yere dağıtın.
Çırpılmış yumurtaların yarısını bir kepçe yardımıyla tereyağının üzerine dökün.
Üzerine lavaşlardan birini kapatın.
Üzerine doğranmış kapya biberi, salamın yarısını ve biraz mısır serpin.
Üzerine kaşar peynirinin yarısını serpin ve üzerine bir parça lavaş daha yerleştirin.
Üzerine kalan salamı, doğranmış domatesi ve kalan mısırı serpin.
Kalan kaşarı da üzerine serptikten sonra son lavaşın üzerini kapatın.
Kalan yumurtaları bu son lavaşın üzerine dökün, tavanın kapağını kapatın ve ocağı orta ateşe alın.
Yaklaşık 5 dakika sonra tabak yardımıyla ters çevirin, tavanın tabanını biraz daha tereyağıyla yağlayın ve diğer tarafını da pişirin.
Her iki tarafı da piştikten sonra servis tabağına alıp dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!